040 - 2415949
demol@hetzuidenprojecten.nl

Zachte vloeren

  • Kamerbreed
  • Tapijttegels
  • Naaldvilt
  • Schoonloop tapijt

Tapijt heeft de afgelopen jaren concurrentie gekregen van vinyl vloerbedekking, door de enorme uitbreiding van de kleuren en designs van de harde vloeren. Zachte vloeren bieden ook veel voordelen. Ze dragen aanzienlijk bij aan de sfeer en de uitstraling van een ruimte en hebben een geluiddempende werking. Bovendien voelt een dergelijke vloer warm aan, zowel fysiek als qua beleving. Daarnaast houdt tapijt de warmte ook langer vast.

Tapijt is in vele soorten verkrijgbaar en door de gunstige eigenschappen toepasbaar in bijna iedere ruimte: thuis, maar ook op de werkplek, in winkels en zelfs op scholen.

Aan projecttapijt worden hoge eisen gesteld, waaronder de belangrijkste eigenschap de slijtvastheid. Deze wordt bepaalt aan de hand van het poolgewicht. Dit wordt uitgedrukt in het aantal garens per vierkante meter.

Tapijt is naar hartenlust te combineren met andere soorten tapijt maar ook met andere soorten vloerbedekking. Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje in ons portfolio of neem voor meer informatie en advies contact op met ons.

Schoonloop Voor het behoud van de mooie uitstraling van uw vloer kunnen wij hierbij alvast een stukje advies geven. Het is belangrijk dat er voldoende vuilopvang is ter hoogte van de entree, in de vorm van een schoonloop zone. Hierdoor wordt overmatige vervuiling en slijtage voorkomen.

Voor de vuilopvang ter hoogte van de entree, wordt buiten veelal gebruik gemaakt van een borstelmat of kokosmat voornamelijk voor het verwijderen van het grove vuil.

Binnen zorgt een schoonloop tapijt dat het vocht en overgebleven vuil wordt opgevangen.