040 - 2415949
demol@hetzuidenprojecten.nl

VieCuri medisch centrum Venlo – verpleegafdelingen

Verschillende afdelingen in het VieCuri medisch centrum, zoals de klinieken en de poliklinieken, worden momenteel aangepast aan de huidige en toekomstige ontwikkelingen en eisen van de patiënten. Met de achterliggende gedachten ‘healing environment’ van het ziekenhuis, wordt door middel van kleuren en lichtgebruik ervoor gezorgd dat het verblijf prettig en gastvrij is. De vloer- en wandafwerking spelen hierin een grote rol.

Het Zuiden Projectstoffering draagt bij aan deze grootschalige verbouwing en verzorgt de gehele vloerafwerking in het ziekenhuis. Op dit moment is ruim de helft van alle verpleegafdelingen gerenoveerd. In het derde kwartaal van 2015 is deze renovatie helemaal klaar. Het resultaat zie je hier op de foto’s. Er is gekozen voor harde vloerbedekking, i.v.m. de functionele eigenschappen. Voor de wachtruimten is gekozen een PVC met houtstructuur, deze past goed bij het meubilair en draagt bij aan een wat huiselijke sfeer.

Voor de routing in de gang is gebruik gemaakt van Marmoleum. Om deze routing te benadrukken wordt aan de andere zijde gekozen voor een afwijkende kleur Marmoleum. Door het grote aanbod in kleur en designs kan er voor iedere afdeling een andere kleur Marmoleum gekozen worden diversiteit aan te brengen en afdelingen te herkennen.